tiistai 15. toukokuuta 2018

Medusan kasvojen soundtrack


Kahdestoista kirjani Medusan kasvot, alaotsikkona "Kirjoituksia kauhusta", on ilmestynyt tänään. Painoteknisistä viivytyksistä johtuen ilmestyminen venyi melkein kuukaudella, mutta se ei enää juuri harmita, sillä kirja on ulkoasultaan juuri sellainen kuin halusinkin (sisällöltäänhän mikään kirja ei koskaan ole). Medusan kasvoissa on kovat kannet, 139 sivua ja monipuolinen nelivärikuvitus. Visuaalinen ilme on Hexen Pressin Janne Järvisen käsialaa, hänelle suuret kiitokset yhteistyöstä. Kätevimmin kirjaa saa tilattua Kiukaan / Hexenin verkkokaupasta.

Julkaisin tässä blogissa aiemmin referaatin kirjan sisällöstä, ja luettavissa on myös katkelma ensimmäisestä luvusta. Lisäksi tein englanninkielisen version kirjaan sisältyvästä esseestä "Kansa ja kauhu", ja yhdysvaltalainen Counter Currents -verkkolehti julkaisi sen hiljattain. Näistä saanee jonkinlaista käsitystä Medusan kasvojen sisällöstä. Kirjaan sisältymättömiä tekstejä kauhun aihepiiristä julkaisen tässä blogissa lähitulevaisuudessa.

Nyt listaan tuttuun tapaani joitakin musiikkikappaleita, joita voi halutessaan kuunnella kirjan kylkiäisenä. Osa niistä kytkeytyy Medusan kasvojen aiheisiin ja teemoihin, osan olen taas ottanut mukaan yksinkertaisesti siksi että pidän niitä pelottavina. Kunkin kappaleen kohdalla on YouTube-linkki valitsemaani versioon.


Leonard Cohen: Avalanche

The Smiths: The Hand That Rocks The Cradle

Dead Can Dance: Frontier

György Ligeti: Requiem

Mark Korven: Witch's Coven

Suicide: Frankie Teardrop

Diamanda Galás: 25 Minutes To Go

Leadbelly: Where Did You Sleep Last Night

The Doors: The End

The Walker Brothers: The Electrician

Béla Bártok: Adagio

Nico: Evening of Light